falnyílás a két szoba között – ez egy “kis kozmetikázásra” szorul

Ahogy tünnek el a sitteszsákok a lakásból, tisztul a tér, egyre jobban fel lehet mérni a problémákat és persze a lehetőségeket is. A koncepcionális terv folyamatosan válik pontosabb tervvé.

poroszsüveg boltozat felülről nézve

Miután az alsó födém poroszsüveg boltozat, célszerű a technológia sort felcserélni – a fém galéria-szerkezetet a fém gerendákra ültetni.

A jövendő galéria vonalában letisztítottuk a plafon vakolatát – fafödém, ami a padlástól elválaszt.

Az ajtók helyét kipucoltuk egészen az áthidalóig és a két szoba közti falról, a nappali felé eső részen leszedtük a vakolatot. Ez a fal nyersen marad, de ahhoz, hogy ez szép legyen, ki kell kaparászni a maltert a téglák közül egy ujjnyi mélységben, újra kell “fúgázni”, majd drótkevével lekefélni  és végül lenolajjal átdörzsölni, hogy pormentesítsük.

Csakhogy ez az áthidaló nem túl szépen sikerült a hajdani mestereknek, ezért ma megbeszéltem a kőművessel, hogy a félretett szép téglákból, ami a bontásból maradt, épít a falnyílás két oldalára egy-egy 30×30-as oszlopot, gondosan ügyelve, hogy szép legyen a nappali felől, hiszen ott nyersen marad. Ezen felül, a már meglévő áthidaló alá, ami egy kicsit egy öregasszony fogsorára hajaz pillanatnyilag, egy szépen ívelt áthidalósort épít, ezzel korrigálva az elődök slampos munkáját. Igy a hálóba vezető ajtó még mindig magas lesz, ámde 155 cm széles helyett csak kb. 90 cm, ami sokkal jobban megfelel a mai használatnak.

A Napló következő része ITT

Comments Closed