Kedves Olvasók!

A podo-pro közel fél éves léte sok mindenre megtanított minket, akik ezt a lapot megalkottuk. Mindezek alapján tegnap fontos elhatározásra jutottunk.

Technikailag néhány apró változás is lesz, folyamatosan:

1. kibővítettük a kommentelés lehetőségét – már nem csak facebook-profillal lehet megjegyzéseket fűzni, hanem közvetlenül is. Meghagytuk a facebook-komment lehetőséget is, hogy a régiek ne vesszenek el.

2. beiktattunk reklámokat, mert a lap függetlenségét csak így tudjuk megőrizni.

3. szorosabb együttműködést kívánunk kiépíteni a hasonló témákkal foglalkozó internetes magazinokkal, blogokkal.

és, ez vezetett arra az elhatározásra, hogy a www. podo-pro.hu megválik a zsidó (izraeli) témáktól és egy testvérlapot hozunk létre  www.amichay.hu címmel.

Úgy tűnik, hogy  ami bennem megfér békességben, vagyis az, hogy a városi környezettel foglalkozom, budapesti és pécsi lokálpatrióta lelkesedéssel, mint szakember és mint újságíró, miközben fontosnak tartom a zsidóságról és Izraelről való folyamatos tájékoztatást is – sokaknak elfogadhatatlan párosítás.

Én továbbra sem tagadom meg egyik énemet sem, a két lap alapvető szemléletében hasonló, de aki csak az épített környezetünk iránt érdeklődik, az a www.podo-pro.hu oldalain a mainál is gazdagabb anyagot találhat majd, és akiket a zsidó témák érdekelnek, az egy kattintással eljuthat a testvérlapra is, vagy egyenesen csak oda.

Ennek első lépése az, hogy  egy audióvizuális városi dokumentációs projektet szeretnénk elindítani, mert meggyőződésünk, hogy a környezetünket jobbá tenni csak úgy lehet, ha észrevesszük az apró részleteket, és a jelenségeket is. Éppen ezért a statikus fotókon kívül, amelyek mindig fontos elemei a cikkeknek, szeretnénk egyre több videobetétet is készíteni, mert ha a politikusok nem is, mi őszintén kiváncsiak vagyunk a városlakók véleményére. Ezért most kamerára gyűjtünk, aztán egy kicsit jobb technikai bázisra, hogy egyre izgalmasabb információkat kaphassanak tőlünk.

A www. amichay.hu is gazdagabb tartalmakkal jelentkezik, felvállalja a zsidó (magyarországi és izraeli) kultúra mostaninál szélesebb körű megismertetését, remek könyvek és dokumentumfilmek terjesztését, amelyek ma csak kevesek előtt ismertek. Egyszerűen azért, mert úgy gondoljuk, hogy ezen a területen túl nagy a tudatlanság, és az ebből fakadó, értelmetlen gyűlölet az antiszemitizmus alapja.

Mindkét lappal kapcsolatban a szándék, hogy közösségi fórumokká váljanak, és az online diskurzust idővel offline  rendezvényekkel is bővítjük.

Éva Mihály Amichay

alapító szerkesztő

Budapest, 2011.04.01.

 

There are currently no comments.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .