Konténerezés

Ezer sitteszsákot vettem eddig, összesen.

Hétfőn lecsigáztak belőle kb. 300-at (a harmadik emeletről a földszintre).

A sitteszsákokat nem lehet teli tölteni, mert egyfelől a salakkal, vagy téglatörmelékkel őrületesen nehéz lenne, másfelől a zsákot több ízben is mozgatják, meg kell fogni úgy, hogy a benne lévő törmelék ne hulljon ki. Egy zsák 85 forintba kerül a közeli festékboltban, ahol bankkártyával tudok fizetni. A zsákokat mindig én veszem meg.

A konténert is én rendelem és fizetem ki.

Ma reggel egy 8 köbméteres konténer érkezett fél nyolcra – mi már reggel 7-kor ott voltunk, hogy helyet foglaljunk a kapuhoz legközelebb eső parkolóban.

Négy ember vett részt a munkában: két talicskás, egy aki felrakta a talicskára a három zsákot, egy aki a konténerben rakta szorosra a zsákokat. 250 zsák törmelék fért a konténerre és a jó szervezésnek köszönhetően egy óra alatt fent voltak a zsákok. Mire befejeztem a bejárat takarítását (seprés, majd felmosás) már el is vitték. A munkások folytatták a lecsigázást, holnapra megrendeltem a következő konténert.

Megkaptuk az első dícséretet a lakóktól: nagyon rendesen dolgoznak ezek az emberek – mondta az egyik kutyás hölgy. Az alattunk lévő szomszédasszonnyal is beszéltem, ők tavaly nyáron, 4 hónapon át újították fel a lakásukat. Behívott, hogy megmutassa. Közben azt is le tudtam mérni, hogy a fenti kopácsolás mennyire zavaró. Hát, kellemesnek nem mondható – a szombat-vasárnapi pihenő és az, hogy négy órakor befejezik a munkát, elviselhetővé teszi.

Miközben a konténerre vártunk, megtudtam, hogy a munkások minden nap Szolnokról járnak fel Pestre – másfél óra oda, másfél óra vissza. Reggel hétkor már itt vannak, négy órakor indulnak vissza. Minden reggel fél ötkor kelnek. Ha valaki sokallja az építőiparban dolgozók munkadíját, mindig tegye fel a kérdést magának, hogy ő ezt hajlandó lenne megtenni a megélhetéséért?

A Napló következő része ITT

Comments Closed