A betonozás-krizis után az első dolog volt, hogy a vasszerkezetet kiegészítsük: a gyerekszoba galériájához, annak padlószintjéhez képest 55 cm-el magasabban lesz egy plusz terület a fürdőszobák felett, és ezzel a szülői háló fürdőjének szellőzését ellátó ablakhoz és a boylerekhez is megoldjuk a könnyű hozzáférést, ugyanakkor kapunk egy „ruhaszárító padlást”.

Az utóbbi időben egyre érzékenyebben figyeltem arra, hogy hol szárítják a ruhát az emberek. A szárítógép nagyszerű dolog, de a viszonylag magas áramfogyasztása miatt sokan takarékoskodnak vele, és persze nagyon sok magyar háztartásban egyáltalán nincs is. Az is igaz, hogy vannak olyan ruhák, amiket nem ajánlatos betenni a szárítógépbe…

Ma már nem visszük a padlásra a ruhát szárítani, a függőfolyosó korlátjára szerelt szárítók, vagy a teraszon, kertben kifeszített kötelek sem mindenkinek jelentenek elérhető megoldást, arról nem is beszélve, hogy ott a ruhák ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. A társasházak lakásaiban, különösen télen, gyakran állandósul a mobil ruhaszárító a nappali, vagy a háló egyik szögletében, pedig ez nagyon nem egészséges, azon túl, hogy szépnek sem mondható.

Kis lakásokban is, többnyire kiszorítottam annyi helyet, hogy a mosógép egy háztartási helyiségben legyen, de a ruhaszárításnak még én sem tulajdonítottam akkora jelentőséget, hogy ennek igazán alkalmas, fix helyet jelöljek ki.

A galéria kibővítése nem az én ötletem volt, hanem az egyik workshop-résztvevőé, akinek ezúton is köszönöm, mert így a fürdőszoba túlzott magassága csökkent, és nyertünk egy olyan területet, ahol remekül lehet majd ruhákat szárítani.

A lakatossal, akivel már évek óta dolgozom együtt, felmértük, hogy mi kell ahhoz, hogy a galéria-bővítést elvégezze. Szerettem volna egy úttal a korlátokat is megcsináltatni vele, de lebeszélt – az én fura, ámre funkcionális korlátaimat jobb, ha akkor csináljuk, amikor a szerkezetre felerősítjük az OSB lapokat, és kikísérletezem, hogy hol van rájuk szükség. Erre pedig a kőműves-munkák befejeztével kerül sor.

Comments Closed