adottságok és lehetőségek – tervmódosítás

Miután kedden a lakatos elment, ottmaradtam az üres lakásban és lemértem a jövendő konyha és a lehetséges csatornabekötés távolságát, figyelembe véve, hogy az 50-es lefolyócsőnek lejteni is kell a bekötés irányába.

Rossz érzésem támadt, mert túl nagy a távolság, ráadásul a korábbi válaszfalak alatti gerendák magasabbak mint a többiek, és egy ilyen magasabb gerenda felett vezet az út a bekötésig.

Amikor a koncepcionális terv készült, még csak annyit tudtam, hogy a korábbi konyhában volt mosogató, de csak a bontás után derült ki, hogy annak a vize a szomszéd lakáson keresztül ürül, vagyis nincs önálló csatorna-strangja.

a volt mosogató csatornája a szomszéd lakás felé, alatta kanyarog egy ólomcsőben a víz…

Lényegében, mióta láttam a feltárt padlót, egyre biztosabb voltam, hogy a mosogatót, a mosogatógéppel együtt át kell vinnem a „félszigetre”, és még így is előfordulhat, hogy meg kell növelnem a padlószintet ahhoz, hogy megfelelő takarása legyen a lefolyónak.

kémény, mint a páraelszívó kivezetése.

Már a galéria-terv módosításakor gondoltam arra, hogy a félszigetet meghosszabbítom, mert ha mosogató kerül oda, akkor is kell maradjon egy manipulációs pult-rész.

Ma délelőtt, amikor a gépész-szerelő megnézte a feltárt hálózatot, igazolta minden előzetes rossz érzésem.

Vagyis át kell tervezni a konyhát.

A cserépkályha kéménybekötése viszont megoldja a páraelszívó-kivezetésének gondját – minden rosszban van valami jó!

A padlószintet meg kell emelnünk 2 centivel – mielőtt a lakatos megépíti a galériát, fixálnunk kellett a jövendő padlószint magasságát a régihez képest. Ez pedig az új, rendesen kiépített csatorna-rendszer következménye kell legyen, még akkor is, ha ez a két centi hiányozni fog majd a galéria belmagasságából, és a padló rétegrendjében 2 centivel több lesz a lépésálló hőszigetelés .

A kényszer nagy úr, sokszor éppen ez indítja be a kreativitást: a félsziget 120 cm hosszú lesz, az étkezőasztal felé eső oldalon a mosogatógép, a falhoz közel eső oldalon a mosogatótálca, alatta kihúzható két fiókban a szemetesedények, a tisztitószerek. Mivel én szeretem a magas pultot, a szokásos 90 cm helyett 93 cm kényelmes nekem, a mosogatógép és a pult között marad egy „hézag”, és két oldalt is „lazán” vagyok, hiszen a 45-ös mosogatógépet veszek ide is. Vagyis, a mosogatógép „köré” tudok egy kihúzható-betolható pótpultot csináltatni… mondtam már, hogy minden rosszban van valami jó?

Comments Closed