A fűtőszálak bebetonozása volt a következő lecke, amit elég nehezen abszolvált a kőműves. Kész esztrich-betont akart bedolgozni a harmadik emeleti lakásba, ami egy alvállalkozó segítségét igényelte, de az előre lefixált napon, amikorra a területfoglalási engedélyünk is szólt, a betonos nem jelent meg.

Az egész munka egy hetet csúszott, újraszervezést igényelt és ami még rosszabb volt, hogy az ominózus héten én külföldön voltam, nem lehettem jelen a betonozáskor.

Soha többet ilyet nem teszek!

Hiába megbízható, jó szakember a kőműves, nem lehet magára hagyni! Sokféle munkája közepette csak egy apróságot felejtett el: a betonozás padlószintjét, ami a végleges, burkolt padlószint alatt 2 cm-re kellett volna legyen! Ő pedig a plusz-minusz nullára betonozott!

Amikor a vasárnapi workshop-csoport előtt találkoztam vele a helyszínen, én rosszul lettem, ő kétségbe esett, hogy mindent elrontott…

Ha nem is mindent, de az biztos, hogy komoly nehézséget okozott ezzel.

Két lépcsőt és a rejtett tartályos wc magasságát kell megigazítani, és persze, a galériák alatti tér magassága is csökken.

A jövő héten idehozza a vizvezetékszerelő a wc-csészéket és felpróbáljuk a helyükre, aztán megnézzük, hogy mit lehet csinálni.

A lépcsők magasságát, amiket milliméterre számoltam, az asztalos segítségével, remélem, hogy ki tudjuk javítani, de egy emberi figyelmetlenség számos későbbi problémát és plusz munkát okoz.

De nemcsak, hogy egyedül sosem hagyom a szakikat a terepen, de kész betont sem fogok soha használni az ilyen lakásfelújításokhoz!

A kész betonnal gyorsan lehet dolgozni, de itt nem a gyorsaság, hanem a precíz munka a követelmény, és ezt a “felnyomatott betonnal” nem lehet garantálni.

Napokig depressziósan keringtem a probléma körül, hiszen a többlet-beton fokozza a padlófűtés reakció-tehetetlenségét, vagyis lassabban melegszik fel és lassabban hül le. A fűtés-beállításnál majd ezt is ki kell kísérletezni.

Comments Closed