Milla-tüntetés szombaton,

december 3-án,

14:00 – 17:00,

a Képviselői irodaház előtt, Széchenyi rakpart 19.-21.

Az Egymillióan a magyar -s-a-j-t-ó-szabadságért csoport szervezői az alábbi 7 pont haladéktalan végrehajtását követeljük a felelős magyar kormánytól:

1. Követeljük Matolcsy György azonnali hatályú felmentését!

2. Követeljük egy hiteles és bizonyított pénzügyi és gazdasági szakemberekből álló állandó válságtanács felállítását!

3. Követeljük a gazdaságpolitikai irányítás átadását a válságtanácsnak!

4. Követeljük, hogy a gazdasági válsághelyzet rendeződéséig az országgyűlés ne fogadjon el semmilyen a politikai / társadalmi berendezkedést lényegesen átalakító törvényt, így különösen a választási eljárásról szóló törvényt, a köznevelési törvényt, a bíróságokról szóló törvényt, a Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központot létrehozó törvényt!

5. Követeljük az IMF-fel folytatott tárgyalások részleteinek és eredményének azonnali nyilvánosságra hozatalát, a nyilvánosság folyamatos tájékoztatását.

6. Követeljük az IMF-fel folytatott tárgyalások által érintett területek társadalmi, szakmai és civil szervezeteinek bevonását a magyar álláspont kialakításába!

7. Követeljük az őszinte, a helyzettel és a tényekkel szembe néző kommunikációt! Elég volt a kormányzati hazudozásból!
Csatlakozz a hét ponthoz az aláírásoddal!
http://www.peticiok.com/milla_a_decemberi_7_pont

A podo-pro fontosnak tartja, hogy arccal és névvel vállaljuk a nézeteinket, a kritikánkat is. Egészséges társadalmat csak öntudatos honpolgárokra lehet építeni. Éva Mihály Amichay városgazdász-újságíró.

 

Comments Closed