kultúra

A tervezés folyamata_5

A tervezés folyamata_5 az elektromos pontok terve - Barcelonában fényképeztem ezt a lépcsőt, amit persze nem fogok leutánozni, de nagyon elgondolkodtatott.

A tervezés folyamata_3

A tervezés folyamata_3 szaniterek és burkolatok - Sok felújító-építkezővel ellentétben én nem költök túl sokat a szanitáris elemekre, burkolatokra. Jó minőségűnek kell lennie, de egyáltalán nem szempont, hogy divatos márka legflancosabb darabja legyen.

A tervezés folyamata_1

A tervezés folyamata_1 a koncepcionális terv kialakulása - Vallom, hogy a felbukkanó problémák megoldása akkor jó, ha az jobbá teszi a megelőző tervet.

Napló_bontás 8.

Napló_bontás 8. Ahogy tünnek el a sitteszsákok a lakásból, tisztul a tér, egyre jobban fel lehet mérni a problémákat és persze a lehetőségeket is. A koncepcionális terv folyamatosan válik pontosabb tervvé.

Napló_bontás 6.

Napló_bontás 6. Négy ember vett részt a munkában: két talicskás, egy aki felrakta a talicskára a három zsákot, egy aki a konténerben rakta szorosra a zsákokat. 250 zsák törmelék fért a konténerre és a jó szervezésnek köszönhetően egy óra alatt fent voltak a zsákok a konténeren.

Napló_bontás 4.

Napló_bontás 4. A csatorna csak egy dolog az építőiparban kritikus részletek közül, amelynél a barkácsolás bűne az arcunkba csak - néha szó szerint.

Napló_bontás 2.

Napló_bontás 2. Nyilvánvalóvá vált, hogy nem a gerenda az áthidaló, mert felette ott van a szabályosan, téglából kirakott áthidaló, a fa gerenda csupán az ajtótok része.

W_bontás előtt – kérdések

W_bontás előtt - kérdések A holnapi workshop-terepszemle, amely egy 69 négyzetméteres lakás felújítási folyamatának első lépését igyekszik bemutatni, a következő kérdések köré csoportosul.

A tervezés folyamata_6

A tervezés folyamata_6 a padlófűtés - A padlófűtést nem én tervezem valójában. Elküldtem egy bútorozott tervet az Eurovill-nek, amelyen bejelöltem, hogy hol szeretnék padlófűtést, és milyen intenzitással.

A tervezés folyamata_4

A tervezés folyamata_4 a fürdőszobák és a háztartási helyiség terve - Különbséget kell tenni a kicsi és szűkös, vagy a nagy és kényelmes fogalmak között. Egy jó térkihasználású fürdőszobában gondosan elhelyezett szanitáris elemekkel egy viszonylag kis alapterület is lehet nagyon kényelmes.

A tervezés folyamata_2

A tervezés folyamata_2 adottságok és lehetőségek - tervmódosítás - Ma délelőtt, amikor a gépész-szerelő megnézte a feltárt hálózatot, igazolta minden előzetes rossz érzésem.

Napló_bontás 9.

Napló_bontás 9. A lakás kipucolva! A bontásnak vége. Minden fölösleges dolog elszállítva.

Napló_bontás 7.

Napló_bontás 7. Aki egy építkezést maga vezet le, nem fővállalkozóval bonyolíttatja le, hanem minden szakág munkásaival maga állapodik meg, akkor az azt jelenti, hogy minden nap ott kell legyen a "terepen".

Napló_bontás 5.

Napló_bontás 5. Bár vadul elbontok mindent, ami a jövendő térkialakítást zavarja, de a használható anyagokat nem a konténerbe dobáljuk.

Napló_bontás 3.

Napló_bontás 3. A mai nap eseménye a nagy szoba és a konyha közti, eredetileg létező, de valamikor egy téglasorral lezárt átjáró kibontása volt.

Napló_bontás 1.

Napló_bontás 1. Ma kezdték a bontást a jövendő hálószoba egyik sarkában, hogy feltárjuk az alatta levő födémet.