kultúra

Egy kis figyelem…

Egy kis figyelem... Az épület egy diákszállás-projeket, amiről éppen tegnap hallottam az Ingatlanbefektetők Napja konferencián. Bár minden tiszteletem Csongrádi Jánosnak, nem tudom elnézni azt, hogy az alaprajz nem elég jó...

27 négyzetméter kényelem

27 négyzetméter kényelem Orvostanhallgatónő, aki azért választotta egy gangos ház második emeleti lakását, hogy csendben tanulhasson.

Építési napló_12. rész

Építési napló_12. rész A régi lakástól való elválás elkezdődött és mire ezt az újat belakom, addigra, remélem, a régitől is meg tudok válni. De egyelőre nem könnyű a lelkemben.

Tervkritika és programtervezés

Tervkritika és programtervezés Mostanában sokan fordulnak hozzám, hogy a kényelmetlen, kompromisszumokkal teli lakásukból miképpen lehet jobbat kihozni.

A tervezés folyamata_6

A tervezés folyamata_6 a padlófűtés - A padlófűtést nem én tervezem valójában. Elküldtem egy bútorozott tervet az Eurovill-nek, amelyen bejelöltem, hogy hol szeretnék padlófűtést, és milyen intenzitással.

A tervezés folyamata_4

A tervezés folyamata_4 a fürdőszobák és a háztartási helyiség terve - Különbséget kell tenni a kicsi és szűkös, vagy a nagy és kényelmes fogalmak között. Egy jó térkihasználású fürdőszobában gondosan elhelyezett szanitáris elemekkel egy viszonylag kis alapterület is lehet nagyon kényelmes.

A tervezés folyamata_2

A tervezés folyamata_2 adottságok és lehetőségek - tervmódosítás - Ma délelőtt, amikor a gépész-szerelő megnézte a feltárt hálózatot, igazolta minden előzetes rossz érzésem.

Napló_bontás 9.

Napló_bontás 9. A lakás kipucolva! A bontásnak vége. Minden fölösleges dolog elszállítva.

Folyosók nélkül…1.rész

Folyosók nélkül...1.rész Az egyik Facebook csoportba tette föl a tervet valaki, kritikát kérve.

Tervezői sirámok…

Tervezői sirámok... Igazán nem panaszkodhatom, rengeteg a munkám, mind-mind izgalmas feladat, szakmai kihívás: hogy lehet jó lakást csinálni a borzalmasakból.

Felújítás-figyelő workshop

Felújítás-figyelő workshop Egy-egy felújítás folyamatát cikksorozatokban is lehet követni, de most alkalom nyílik arra, hogy egy 68 négyzetméteres, belvárosi lakás átalakulását "élőben" is megtapasztalják az érdeklődők.

Ezen a nyáron utoljára – workshop

Ezen a nyáron utoljára - workshop Egy kellemes este, amin szórakoztatóan lehet tanulni és tájékozódni egy olyan világban, ami sokak számára a csapdákkal teli ismeretlen.

Eladó – felújítandó

Eladó - felújítandó Mivel a lakás nagyon jó helyen van, a XIII. kerületben, a Szent István park közelében, a ház is nagyon rendezett, csak a lakást kellene úgy átalakítani, hogy a mai kor követelményeinek megfeleljen.

A tervezés folyamata_5

A tervezés folyamata_5 az elektromos pontok terve - Barcelonában fényképeztem ezt a lépcsőt, amit persze nem fogok leutánozni, de nagyon elgondolkodtatott.

A tervezés folyamata_3

A tervezés folyamata_3 szaniterek és burkolatok - Sok felújító-építkezővel ellentétben én nem költök túl sokat a szanitáris elemekre, burkolatokra. Jó minőségűnek kell lennie, de egyáltalán nem szempont, hogy divatos márka legflancosabb darabja legyen.

A tervezés folyamata_1

A tervezés folyamata_1 a koncepcionális terv kialakulása - Vallom, hogy a felbukkanó problémák megoldása akkor jó, ha az jobbá teszi a megelőző tervet.