kultúra

27 négyzetméter kényelem

27 négyzetméter kényelem Orvostanhallgatónő, aki azért választotta egy gangos ház második emeleti lakását, hogy csendben tanulhasson.

Építési napló_12. rész

Építési napló_12. rész A régi lakástól való elválás elkezdődött és mire ezt az újat belakom, addigra, remélem, a régitől is meg tudok válni. De egyelőre nem könnyű a lelkemben.

Tervkritika és programtervezés

Tervkritika és programtervezés Mostanában sokan fordulnak hozzám, hogy a kényelmetlen, kompromisszumokkal teli lakásukból miképpen lehet jobbat kihozni.

A tervezés folyamata_6

A tervezés folyamata_6 a padlófűtés - A padlófűtést nem én tervezem valójában. Elküldtem egy bútorozott tervet az Eurovill-nek, amelyen bejelöltem, hogy hol szeretnék padlófűtést, és milyen intenzitással.

A tervezés folyamata_4

A tervezés folyamata_4 a fürdőszobák és a háztartási helyiség terve - Különbséget kell tenni a kicsi és szűkös, vagy a nagy és kényelmes fogalmak között. Egy jó térkihasználású fürdőszobában gondosan elhelyezett szanitáris elemekkel egy viszonylag kis alapterület is lehet nagyon kényelmes.

A tervezés folyamata_2

A tervezés folyamata_2 adottságok és lehetőségek - tervmódosítás - Ma délelőtt, amikor a gépész-szerelő megnézte a feltárt hálózatot, igazolta minden előzetes rossz érzésem.

Napló_bontás 9.

Napló_bontás 9. A lakás kipucolva! A bontásnak vége. Minden fölösleges dolog elszállítva.

Napló_bontás 7.

Napló_bontás 7. Aki egy építkezést maga vezet le, nem fővállalkozóval bonyolíttatja le, hanem minden szakág munkásaival maga állapodik meg, akkor az azt jelenti, hogy minden nap ott kell legyen a "terepen".

Tervezői sirámok…

Tervezői sirámok... Igazán nem panaszkodhatom, rengeteg a munkám, mind-mind izgalmas feladat, szakmai kihívás: hogy lehet jó lakást csinálni a borzalmasakból.

Felújítás-figyelő workshop

Felújítás-figyelő workshop Egy-egy felújítás folyamatát cikksorozatokban is lehet követni, de most alkalom nyílik arra, hogy egy 68 négyzetméteres, belvárosi lakás átalakulását "élőben" is megtapasztalják az érdeklődők.

Ezen a nyáron utoljára – workshop

Ezen a nyáron utoljára - workshop Egy kellemes este, amin szórakoztatóan lehet tanulni és tájékozódni egy olyan világban, ami sokak számára a csapdákkal teli ismeretlen.

Eladó – felújítandó

Eladó - felújítandó Mivel a lakás nagyon jó helyen van, a XIII. kerületben, a Szent István park közelében, a ház is nagyon rendezett, csak a lakást kellene úgy átalakítani, hogy a mai kor követelményeinek megfeleljen.

A tervezés folyamata_5

A tervezés folyamata_5 az elektromos pontok terve - Barcelonában fényképeztem ezt a lépcsőt, amit persze nem fogok leutánozni, de nagyon elgondolkodtatott.

A tervezés folyamata_3

A tervezés folyamata_3 szaniterek és burkolatok - Sok felújító-építkezővel ellentétben én nem költök túl sokat a szanitáris elemekre, burkolatokra. Jó minőségűnek kell lennie, de egyáltalán nem szempont, hogy divatos márka legflancosabb darabja legyen.

A tervezés folyamata_1

A tervezés folyamata_1 a koncepcionális terv kialakulása - Vallom, hogy a felbukkanó problémák megoldása akkor jó, ha az jobbá teszi a megelőző tervet.

Napló_bontás 8.

Napló_bontás 8. Ahogy tünnek el a sitteszsákok a lakásból, tisztul a tér, egyre jobban fel lehet mérni a problémákat és persze a lehetőségeket is. A koncepcionális terv folyamatosan válik pontosabb tervvé.