mindennapi problémáink

Ó Te(k)…

Ó Te(k)... Az utóbbi időben megnéztem néhány, Budapesten épülő lakóház terveit és elborzadtam.

A parasztzsidó

A parasztzsidó A legfontosabb dolog mégis az, hogy mintát adjunk arra, hogy mi mindent lehet csinálni egy darabka földdel, tudással és tettrekészségel.

Kalandozásaim_5

Kalandozásaim_5 A világ fergeteges gyorsasággal változik, és a globalizáció pozitív hatása, hogy ebből Magyarország sem tud kimaradni.

Kalandozásaim_3

Kalandozásaim_3 Nem forradalom kell ide, hanem szisztematikus, rendes munka.

Kalandozásaim Magyarországon

Kalandozásaim Magyarországon Az alapos építés, felújítás csak hosszú távon térül meg - anyagilag. Az életminőséget tekintve viszont azonnal.

Díj be nem szedő

Díj be nem szedő A hét elején felhívtam az ügyfélszolgálatot, és 26 percet beszéltem egy rendkívüli módon ostoba és érthetetlen ügyintézővel.

ELMŰ-saga

ELMŰ-saga Ha már az ügyintézés hatékonyságáról van szó, akkor ne csak a papírral, hanem az ügyfelek idejével, és idegeivel is bánjanak takarékosan.

Egy a 757 ezerből

Egy a 757 ezerből Ahogy látom, az én jegyemet még a Wizz Air-re sem tudom átváltani, hacsak nem lesz egy március 24-e utáni akció.

Nehéz döntések előtt…

Nehéz döntések előtt... A kiegyensúlyozott, szép környezet lehet, hogy nem hiányzik úgy, mint egy falat kenyér, vagy a víz a sivatagi vándornak, de elengedhetetlen azok számára, akik haladni akarnak a korral, és a saját gyerekeiknek is jobb lakáskörülményeket akarnak teremteni.

és a kakildát hová tegyem?

és a kakildát hová tegyem? Az ember lehet jogkövető, törvénytisztelő akkor is, ha minden szabályt nem fogad el maradéktalanul, hanem megkérdezi, hogy miért.

Kalandozásaim_6

Kalandozásaim_6 A tulajdonos nem titkolta, hogy évi 85 %-os kihasználtsággal dolgozik, ami azt jelenti, hogy a pécsi szállodák tanulhatnának tőle vendégfogadást.

Kalandozásaim_4

Kalandozásaim_4 Az itt is, ott is felvillanó fények terebélyesednek, össze-összeérnek, míg fényüket már nem lehet eltaposni - ők tüntetik el a feudális sötétséget.

Kalandozásaim_2

Kalandozásaim_2 Mert a legegyszerűbb fizikai munkát is úgy lehet jól csinálni, ha az ember az eszét is használja, nem csak a kezeit.

Nyolcan voltunk…

Nyolcan voltunk... Frank Tibor munkásságát nagyon sokra tartom, Capát imádom, az emigrációról van mit mondanom, tehát szívesen hallgatok is - elmentem.

Különvélemény

Különvélemény A másik csoport viszont úgy vélte, hogy az építészet kemény szakma, rengeteget kell tanulni, mire valaki elmondhatja magáról, hogy kapisgálja.

Vacsoravendégek

Vacsoravendégek Az első vacsora-vendégek Szilágyi János, Kornis Mihály és a felesége Göczey Zsuzsa volt.