Pécs

Mit jelent a siker Pécsett?

Mit jelent a siker Pécsett? Lehet, hogy egy művészeti vezetőnek rangon aluli azzal foglalkozni, hogy mitől érzi jól magát egy látogató, de talán nem kéne elfeledni, hogy ez nem az ő magánbiznisze.

Nick udvar

Nick udvar Ezzel a belvárosi területek tágabb körben is felértékelődnek, amely újabb bevándorlást eredményezhet, és a gazdasági élet további fellendülését.

Szabadegyetem Pécs

Szabadegyetem Pécs Ha nincs kenyér - nincs Tóra, de ha nincs Tóra, akkor kenyér sincs! - mondja az ősi zsidó bölcselet, arra utalva, hogy az ember szellemi és fizikai "táplálékának" egyensúlya teremtheti meg a jólétet.

Pécs 2030 – na és addig mi lesz?

Pécs 2030 - na és addig mi lesz? Az alapvető kérdés sosem egy középület, egy út, vagy egy villamosvonal, hanem az, hogy merre tart a város, van-e egyáltalán jövője? - erre kell megnyugtató választ adni.

Pávakék promenád

Pávakék promenád Egy utca, egy jól körülhatárolható környék, ahol egymás mellett vannak helyi készítésű lámpák, bútorok, szőnyegek, kárpitok - MIKEA egy sétáló utcára felfűzve.

Üres üzletek a belvárosban

Üres üzletek a belvárosban Az üres üzletek megléte egy városban a működési zavarok egyik jele. A plázák legfeljebb felszínre hozták a problémákat, az okok mélyebbek ennél.

Magasház – mint jelkép

Magasház - mint jelkép Lehet a problémákkal való szembenézés jelképe, a nyavalygás helyett a tetteké, a tespedtség és a korrupció helyett a kreativitásé és a jövőbe vetetett hité.

Nyugdíjas szülővárosom…

Nyugdíjas szülővárosom... Szeretek Pécsre menni, de ugyanennyire eljönni is. Amikor oda készülök mindig az jár a fejemben, hogy talán öregségemre vissza kéne menni oda, ahol születtem.

A pécsi villamos esete…

A pécsi villamos esete... Egy pillanatra a győzelem érzése hatott át, de valójában annak örültem, hogy néhány embert talán sikerült kimozdítani a gondolkodás megszokott medréből.