követendő minták

Workshop – aktuális időpontok

Workshop - aktuális időpontok A workshopok új időpontjai áprilisban és májusban: 2017.04.23. Álmodozás helyett tervezz! 2017.04.30. Céltudatos adok-veszek! 2017.05.07. Lakásfelújítás - program-, és folyamat-tervezés.

L. másként _ háztartási helyiség

L. másként _ háztartási helyiség Ahogy nőtt a háztartások gépesítése, úgy tehette meg egyre több nő, hogy értelmesebb munkát végezzen, mint a mosogatás, vagy a mosás, takarítás.

Lakás másként _ bejárat

Lakás másként _ bejárat Mielőtt a nemzetközi silányság építészete elárasztotta a világot, a kapuk nagysága, formája, anyaga és színe szoros összefüggésben volt a használat praktikumával és hűen tükrözte a hely kultúrális viszonyait.

Kibucból villanegyed

Kibucból villanegyed Az adminisztratív költségek racionalizásán túl szükséges a tervezés központosítása is, hiszen a települések közötti területek hasznosítása elengedhetetlenül szükséges Tel-Aviv vonzáskörzetében.

Európa Zöld Fővárosa

Európa Zöld Fővárosa Tíz európai közül nyolc városban él - a versengés célja az, hogy a kontinens városai mind nagyobb mértékben feleljenek meg az élhető város fogalmának.

Stockholmi sikersztori

Stockholmi sikersztori Stockholm 1991-ben gondolt egy nagyot, s újradefiniálta önmagát.A helyzet nem volt túl rózsás - de éppen ezért!Stockholm belevágott egy egyszerűségében nagyszerű elképzelés megvalósításába. Lényege: a víz. Nem kerül pénzbe, s itt van körös-körül - erre épült a város: 14 nagyobb és 24.000 kisebb szigetre, illetve az ott egykor élt erdők levágása után hagyott tuskókra. Innen a város neve is: stock = farönk, holm=sziget.

Zöldtetők

Zöldtetők Amikor tavaly karácsonyra a társasházunk jövőképébe belevettem a zöldtetőt, mint egy lényeges elemét a felújításnak – a házban többen gondolták, hogy a közös képviselő elmeháborodott. Nem baj,  hiszen jó társaságban vagyok: azokéban, akik látják a születendő jövőt.

Az izraeli pavilon Sanghaiban

Az izraeli pavilon Sanghaiban A magyar pavilon árának négyötödéért megépült és fél évig üzemeltetik az izraeli pavilont. Igaz, ez a mintegy kétmilliárd forintnak megfelelő összeg sem kevés a nemzeti büszkeség oltárán, de az izraeliek úgy ítélték meg, hogy Kina van annyira fontos piac, hogy az azon való megjelenés megér egy ilyen reprezentativ bemutatkozást.

Lakás másként _ központi tér

Lakás másként _ központi tér Amit ebben a térből tökéletesen le lehet venni a korszerű központi térrel kapcsolatban, hogy bensőséges, családias, funkcionális és teljesen egyéni. Ott vannak a hangsúlyok, ahol az adott családtagok azt kijelölik a maguk életformájával.

Lakás másként _ konyha

Lakás másként _ konyha Már korábban is írtam cikkeket a konyháról, de 2017-ben is lehet új dolgokat mondani erről a központi helyiségről, ami tulajdonképpen már nem is külön helyiség, hanem a lakás közösségi terének a része.

Lakás másként _ előszoba

Lakás másként _ előszoba A lényeg, hogy az előszoba, előtér, belépő olyan kellemes érzést keltsen, amilyet maga a lakás - a funkcionalitás elsődlegessége mellett adjon ízelítőt abból, hogy mire számíthatunk a lakás többi terében.

A tökéletes nap!

A tökéletes nap! Így néz ki egy tökéletes nap számomra - tele eseményekkel, élményekkel, tennivalókkal és reménnyel, hogy a következő nap is nagyszerű lesz.

Nyitott ajtók hétvégéje

Nyitott ajtók hétvégéje Ki az az őrült Tel-Avivban, aki kinyitja lakása ajtaját idegen bámészokók előtt? Vagy az exibicionizmus új területre tévedt - megmutatom, hogy lakom én.

Mosolyogni tessék!

Mosolyogni tessék! Egy kreatív csapat játszani hívta a stockholmiakat, mivel hisz abban az egyszerű tapasztalatban, miszerint az öröm képes megváltoztatni az emberek viselkedését. Céljuk, hogy minél többen agyaljanak, s alkossanak válaszul arra, hogyan lehet jópofán rávenni az embereket viselkedésük megváltoztatására.

Vigyázó szemetek Bogotára vessétek!

Vigyázó szemetek Bogotára vessétek! Itt a beruházói és hivatalnoki arrogancia olyan összefonódásáról van szó, amely túllépi az amúgy birkatermészetű magyar tűréshatárát is.

A szabálytalanság szépsége

A szabálytalanság szépsége Barátom, akivel 2007-ben egy hétvégét Velencében töltöttem, azon meditált, hogy hol tartják a velenceiek az autóikat.- Nincsenek autóik - tippeltem, bár a Róma tér melletti hatalmas parkolóról tudtam...